9 Manieren om jouw Werkomgeving te Verbeteren

Een positieve werkomgeving is een essentieel aspect van duurzaam succes. De ethiek van een bedrijf is een belangrijke indicator van motivatie op de werkplek. Hoe beter de werkomgeving, des te groter is de beloning die je kunt verwachten. Deze voordelen omvatten zaken zoals:

  • Het aantrekken van nieuw talent
  • Een verbeterde teamcommunicatie
  • Een verhoogde productiviteit
  • Een creatieve stimulans
  • De opzet van een loyaal werknemersbestand
  • Een verminderd aantal ziekmeldingen en absentie

Werkomgeving

Wil jij profiteren van deze voordelen? Maar weet je niet zeker welke stappen je dient te nemen om de omgeving in jouw kantoor te verbeteren? Volg dan onze negen stappen voor het verbeteren van je werkomgeving.

1. Zorg voor goede verlichting

In een perfecte wereld zou elke kantoorruimte glorieuze natuurlijke verlichting hebben. Helaas, het Nederlandse weer levert het niet altijd! Je kunt dit goed maken door te kiezen voor een kantoor dat een goede kwaliteit verlichting heeft geïnstalleerd. Zorg ervoor dat je de twee grootste klachten omtrent werkplekverlichting voorkomt: dat ze ofwel te zwak of te fel zijn.

2. Verwijder rommel

Te veel rommel in het kantoor kan afleiden. Dit geldt zowel voor items op de bureaus van individuele werknemers als in gemeenschappelijke ruimten. Om dit tegen te gaan is het van belang een kijkje te nemen in jouw kantoorruimte en te overwegen wat gebruikt wordt en wat niet. Onnodige technische uitrusting, gratis papierwerk en andere onbruikbare voorwerpen kunnen allemaal weggenomen worden.

3. Integreer een “third space”

Een “third space” in het kantoor kan een uitstekend succesnummer zijn voor medewerkers. Dit zijn relaxte pauzeruimten waar medewerkers informele vergaderingen kunnen houden, zelfstandig werken of een praatje kunnen maken met hun collega’s. Een goede “third space” heeft aangetoond dat de productiviteit, de betrokkenheid van werknemers en het algemene tevredenheidsniveaus wordt verbeterd. Eventueel kan je overwegen een externe Third Space te huren per uur.

4. Breng wat groen in de werkomgeving

Als je op zoek bent naar een eenvoudige manier om stress te verminderen, creativiteit te verhogen en zelfs de luchtkwaliteit in de werkomgeving te verbeteren, voeg dan enkele planten toe aan jouw kantoorruimte. Wetenschappers zijn het erover eens dat werknemers beter presteren als planten aan hun werkruimte worden toegevoegd.

5. Houd de kantoorruimte schoon

Als je de motivatie op de werkplek wilt verbeteren en ziektedagen wilt verminderen, doe je er verstandig aan om de regelmaat van jouw schoonmaakdienst te verhogen. Studies hebben aangetoond dat keyboards meer bacteriën bevatten dan de gemiddelde toiletbril, wat een heel ontnuchterend feit is.

6. Zorg voor versnaperingen

Gezond eten en drinken is een belangrijk middel om jouw medewerkers goed wakker te houden en beschikbaar om te werken. Maak het hen gemakkelijk door te zorgen voor eet-en drinkgelegenheden die binnen handbereik zijn, aangenaam om in te vertoeven en bovendien mooi en schoon zijn.

7. Zorg voor de juiste temperatuur

De juiste temperatuurinstelling op een kantoor kan een delicaat punt zijn. Is het te heet dan zullen jouw werknemers zich ongemakkelijk warm voelen, maar als het te koud is zullen ze energie verspillen om warm te blijven ten koste van hun productiviteit. Onderzoek suggereert dat de ideale temperatuur tussen 21 en 22 graden Celsius ligt.

8. Maak aanpassingen mogelijk

Comfortabele werknemers maken effectieve medewerkers. Een geweldige manier om dit te bereiken is om diverse opties te bieden om hun bureau aan te kleden. Elke medewerker heeft verschillende behoeften en comfortprioriteiten. Geef ze een budget om dingen zoals bureaustoelen, toetsenborden, lampen en schermen te kiezen die voldoen aan hun eigen behoeften.

9. Stimuleer beweging

Beweging maakt mensen alerter, waardoor ze productiever zijn. Benut dit in het kantoor door ervoor te zorgen dat werknemers overdag voldoende mogelijkheden hebben om te bewegen. De mogelijkheid om een staand bureau te gebruiken kan helpen, evenals wandelend vergaderen en staande vergaderingen.

Klaar om een grote verandering te maken om jouw werkomgeving te verbeteren? Het regelmatig gebruik maken van een zorgvuldig ontworpen en ingericht Virtueel Kantoor kan een zeer positieve invloed kunnen hebben op jouw bedrijfsethiek.

Submit your comment

Post Comment