Zakelijk postadres
Virtueel kantoor
Zakelijke adres
Postadres voor bedrijven
Inschrijfadres voor KvK
Niet goed? Geld terug!

Is het mogelijk om een bedrijf te registreren op een virtueel vestigingsadres?

Virtueel adres

Een vraag die bij veel ondernemers leeft, is of zij een bedrijf kunnen registreren op een virtueel adres. Velen weten al dat dit mogelijk is. Echter weten zij niet hoe zij dit kunnen realiseren. In de media wordt weleens gesproken over buitenlandse bedrijven met een postadres in Nederland. Voor deze bedrijven zijn er grote voordelen aan een zogeheten postbus onderneming. Vooral de voordelen op het gebied van belasting zijn interessant. Maar ook als u alleen in Nederland onderneemt, kunnen de voordelen interessant zijn.

Een virtueel adres, wat is dat?

In principe is een virtueel adres het huren van een postbus. Al uw post zal dan ook binnenkomen op dit postadres. Het beheer van deze postbus wordt geregeld door het bedrijf waar u de huur aan betaalt. Een voorbeeld van zo’n bedrijf is ADD Business Point. Het is zelfs mogelijk dat de post digitaal in PDF formaat naar u wordt toegestuurd. Ook kunt u ervoor kiezen dat het bedrijf dat de postbus beheert, alleen de post doorstuurt naar u. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om voor een aantal dagen een kantoorruimte te huren. Zo kunt u een virtueel adres omzetten naar een virtueel kantoor.

Let op! Een virtueel adres is geen vestigingsadres

Tegenwoordig is het niet meer mogelijk om een virtueel adres te gebruiken als vestigingsadres voor het inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Ook niet als u ingeschreven staat bij een bedrijfsverzamelgebouw en u minder dan 40 uur op het vestigingsadres werkzaam bent. Als u dit niet wijzigt, kan het zo zijn dat uw onderneming verwijderd wordt uit het Handelsregister. Dus let op dat uw virtueel adres geen vestigingsadres is.

Inschrijven op adres waar u actief bent

Zoals u merkt moet u dus uw onderneming inschrijven op het adres waar u werkzaam bent en de activiteiten worden uitgevoerd. Dit kan dus betekenen dat u uw thuisadres moet gebruiken hiervoor. Maar het is nog steeds mogelijk om uw adres te wijzigen naar een virtueel kantoor adres.

Een virtueel kantoor adres is geen vestigingsadres

Zoals u ziet kan een virtueel kantoor adres nog steeds voordelen opleveren. Veel bedrijven in Nederland kiezen nog steeds voor een virtueel kantoor adres. Maar voor een vestigingsadres is het niet mogelijk om deze op een virtueel kantoor adres in te schrijven. Blijf echter de ontwikkelingen volgen want wie weet zal er qua regelgeving nog het één en ander veranderen. Een bedrijf zoals ADD Business Point kan u prima adviseren over de regelgeving omtrent vestigingsadressen.

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 25 juli 2017