Hoe kan je je visie werkelijkheid laten worden?

Je herkent het wellicht wel als ondernemer. Na jarenlang werken aan je bedrijf heb je het gevoel dat je stilstaat. Je wilt je bedrijf graag laten groeien, hebt een duidelijke visie en je wilt graag je onderneming naar een nieuw niveau tillen. Toch klinkt dat stemmetje in je dat het een gevaarlijk kruispunt is in je ondernemingsavontuur. Dat je weet dat het goed kan gaan, maar ook juist helemaal mis kan gaan. De twijfels ontstaan en je vraagt jezelf wellicht af: leg ik de lat niet te hoog? Misschien raak ik wel afgeleid van hetgeen ik werkelijk leuk vind om te doen.

visie

Deze twijfels zijn normaal, maar zijn geen van allen waarheid, tenzij jij accepteert dat het waarheid is. Je hebt een visie en je weet dat je ergens kunt komen met je bedrijf, maar het moeilijkste deel is deze visie te realiseren. In deze blog geven wij je tips hoe jij je visie tot werkelijkheid kunt laten worden.

 

Tip 1 – Geloof in je visie

Dit is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan en vereist een element van visualisatie. Stel jezelf de vraag: “Wat als er geen obstakels waren en ik alles kon bereiken?” Ik wil dat je aanneemt dat dit het geval is. Het is namelijk cruciaal om je visie en toekomst te bekijken zonder obstakels, negatieve gedachten en meningen van buitenaf. Als je eenmaal ziet wat de toekomst van je bedrijf kan zijn, dan moet je beginnen te geloven. Wanneer je dit doet, zal je tot grote daden en veranderingen in staat zijn.

Tip 2 – Maak je visie echt groot

De volgende stap om je visie tot werkelijkheid te laten worden, is om groot te dromen. Onze gedachten beperken ons vaak en dwingen ons te concentreren op wat we in het verleden hebben gedaan. Het bekende pad die we maar wat graag nogmaals bewandelen. We kijken naar het verleden als de basis van wat we kunnen worden in de toekomst. Het vreemde hiervan is dat het verleden niet noodzakelijk de toekomst voorspelt. Als dat waar was dan zouden we allemaal investeren in de aandelenmarkt op basis van het verleden. We zouden kijken naar wat er in het verleden is gebeurd en zouden vandaag allemaal miljonairs zijn.

Het waarmaken van je dromen is een kunst. Denk aan de verbeeldingskracht en de creativiteit van toen je nog een kind was. Deze zijn vermoedelijk uitgeschakeld in die jaren of uit je gezogen door de maatschappij. Het moet opnieuw worden aangezet om het droomelement uit je geest te krijgen en de vlam aan te steken. Je kan de lat hoog leggen en denken dat je een speech kan geven voor 50.000 mensen. En als je dan tekort schiet en een inspirerende speech geeft voor 2000 mensen, heb je dan echt gefaald?

Het duidelijke antwoord is nee. Je kwam tenminste uit je warme bed en pakte je kans. Misschien waren er veel lege stoelen maar je hebt tenminste één persoon beïnvloed op een positieve manier en dat ben jij zelf!

Tip 3 – Koppel je visie los van het resultaat

Gefixeerd zijn op het resultaat stopt je en zorgt dat je bevriest. Je zult hierdoor niet (snel) starten. Wanneer je teveel denkt aan het grootse resultaat dat je wilt bereiken kan je angst voelen en dat is de slechtste raadgever. Je bent vatbaar voor meningen en reacties van anderen en dat maakt het dat je resultaatgerichtheid je verlamt. Wanneer je niet werkt aan een resultaat, maar aan de visie en het proces zal je zien dat je meer bereikt. Het klinkt simpel en dat is het ook. Richt je op het proces en koppel je visie los van het resultaat. Waarschijnlijk gaat het resultaat toch anders zijn dan jij nu voor ogen hebt.

Tip 4 – Ga akkoord met onwetendheid

Een deel van de strijd om je bedrijf te laten groeien, is dat er veel is dat je nooit zal weten op voorhand. Je kan kijken naar het toekomstbeeld van je bedrijf voor de komende maanden en jaren. Maar het blijft koffiedik kijken. Kijk liever naar de mogelijkheid waar je bang voor bent. De kansen waar je geen ja tegen zegt vanwege angst. Deze onderdelen hebben veel te maken met het kernprobleem. Wanneer je deze onderdelen onder ogen durft te zien zal je stappen gaan zetten, maar wees bereid akkoord te gaan met onwetendheid! Alleen zo kan je je visie realiseren tot werkelijkheid.

Start met de groei van je bedrijf

Veel bedrijven lopen in hun bestaan tegen zogeheten groeiplafonds aan. Hoe mooi jouw visie ook is en wat je ook kunt bereiken, je wordt belemmert door de dagelijkse sleur. Vaak zorgen e-mails, telefoontjes en personeelszaken voor veel ‘verspilling’ van tijd. Tijd die je niet kan stoppen in het laten groeien van je bedrijf. Loop jij ook tegen een groeiplafond aan? En wil jij graag ontdekken hoe jij op flexibele manier je randzaken kunt uitbesteden? ADD Business Point heeft diverse flexibele diensten die jouw ondernemersleven een stuk gemakkelijker maken. Denk hierbij aan telefoonbeantwoording, Postverwerking, Virtueel kantoor of service kantoor. Liever een maatwerkoplossing? Wij helpen graag jouw visie te realiseren! Neem dan contact met mij op en ik help je graag verder.

Submit your comment

Post Comment