Vier manieren waarop drukke ondernemers hun dierbaren kunnen laten zien dat ze van hen houden

Een succesvol bedrijf begint bij een werk/privé situatie die in balans is met elkaar. Echter kan je daar als bedrijfseigenaar in alle drukte soms wel eens te weinig tijd aan besteden. Teveel tijd voor je bedrijf en te weinig tijd voor je familie en vrienden om te laten zien dat we van hen houden. Het opbouwen en onderhouden van relaties is namelijk ontijdig. Je vrienden en familie helpen je door de moeilijkste periodes op je werk heen. Ze zijn een klankbord en ze zullen je laten ontspannen.  Maar als je een ondernemer bent die vastloopt met ontelbare taken en talloze zorgen in het hoofd heeft, lijkt het heel lastig om die balans te vinden. In deze blog tips hoe je kunt zorgen voor een betere werk/privé balans

Drukke ondernemers

Tips voor een gemakkelijke integratie van privé in je hectische leven.

Hoe kan je zorgen voor je zaak én ook tijd besteden met alle dierbaren om je heen? Dat is een uitdaging voor alle bedrijfseigenaren, of je nu een onderneming begint of er al jaren één hebt. Ik heb gemerkt dat het belangrijk is om vooruit te plannen en elke dag een bewuste inspanning te leveren. Hieronder geef ik enkele ideeën waarop je je geliefden kunt laten zien dat je om ze geeft ondanks je hectische schema:

 • Neem tijd voor een gezamenlijke lunchbreak.

  Hoewel het verleidelijk kan zijn om gedurende lunches en diners te werken, moet je de tijd nemen om te eten met je partner en/of familie om contact met elkaar te houden. Je zult waarschijnlijk merken dat je productiever en mentaal alert bent na deze lunchpauze. 

 • Luister naar hun zorgen en uitdagingen – zelfs als je overspoeld wordt met die van jezelf.

  Ze hebben jou nodig! Zorg dat je blijft luisteren naar wat je geliefden bezig houdt. Zo help jij je dierbaren op eenvoudige manier. 

 • Plan één-op-één tijd

  Of het nu gaat om een romantische afspraak met je partner, een shopping trip naar het winkelcentrum met je tiener, of een uur in het plaatselijke café met je beste vriend, plan één-op-één tijd om met ze te praten. Als je te maken hebt met ontmoedigende deadlines en een oneindige to-do-lijst met taken op kantoor, is dit misschien de enige manier om ervoor te zorgen dat jij en jouw geliefden tijd met elkaar hebben.

 • Wees bewust van de kracht van “het zijn de kleine dingen die ertoe doen.”

  Of het nu gaat om onderweg naar huis hun favoriete ijsje bij de plaatselijke supermarkt te kopen of een grote knuffel te geven “gewoon omdat”. Realiseer dat zelfs de kleinste gebaren van zorgzaamheid je liefde voor je dierbaren op een grootse manier demonstreert. En het beste van alles is dat ze letterlijk maar een paar seconden of een paar minuten van jouw drukke dag innemen. Daarbij zal knuffelen het hormoon Oxytocine opwekken wat weer ontspannend werkt. Simpele manier van ontspannen en laten zien je om iemand geeft.

Een bedrijf kan niet zonder jouw dierbaren

Wanneer je tijd en moeite doet om je geliefden de aandacht te geven die ze verdienen, wint iedereen. Ze zullen zich nodig en verzorgd voelen. En jij zult beter voelen over jezelf. Je zult ook ervaren dat je minder gestrest bent omdat je mensen om je heen hebt die als klankbord kunnen fungeren. Dit weerspiegelt weer in je werk. Wanneer je persoonlijke leven in harmonie is, heeft de geest meer vrede en kun je je volledig richten op datgeen dat nodig is om je bedrijf succesvol te maken. Zijn er veel randzaken die jouw tijd onnodig opslokken? En kan jij deze taken wellicht uitbesteden? Dan is het inschakelen van de outsourcing van ADD Business Point misschien wel een hele efficiënte oplossing die voor meer resultaat en rust zorgt in jouw drukke bedrijfssituatie. 

Wil je meer tips? Lees dan onze blog over “Ondernemers hoeven niet druk te zijn”. 

Submit your comment

Post Comment