9 dingen die iedere ondernemer moet weten

Binnen de zakenwereld kan de juiste benadering een wereld van verschil maken. Een groot deel van lange termijn plannen is weten waar problemen liggen en welke filosofieën het beste bij jouw industrie passen. Om deze reden is het voor leidinggevenden en bedrijfseigenaren zo belangrijk om een groep aan goede collega’s en mentoren te hebben. In deze blog geven wij je graag 9 tips hoe je de start / groei van jouw bedrijf gemakkelijker kunt maken.

bedrijf

Succes voor je bedrijf met ander perspectief

Als je naar succes streeft, kunnen perspectieven van anderen een groot verschil maken. Sta daarom open voor het advies van de mensen die het beste met je voor hebben. Een goede mentor moedigt je aan, maar kan je zo nodig op de vingers tikken als je minder goed bezig bent. Daarnaast biedt een mentor begeleiding op verschillende gebieden, zonder dat hij de leiding van je overneemt. Een ouder persoon met veel ervaring geeft goed advies, maar is echter niet de persoon waar je naar moet zoeken. Leeftijdsgenoten en ondernemers in dezelfde fase binnen hun eigen bedrijf hebben meestal een actueler perspectief op jouw situatie. Zij zullen sneller weten welke nieuwe technologieën en methodieken geschikt zouden zijn voor jouw onderneming.

Tip 1 – Onderzoek en begrijp je markt

Steek tijd in het uitvoeren van een marktonderzoek en luister goed naar de behoeften van jouw ideale klanten. Zorg er voor dat je goed op één lijn met hen komt. Zo zal je te  weten komen wat zij van je nodig hebben. Gebruik deze informatie en zet het om in de perfecte oplossing voor hun problemen. Zo zullen ze snel vertrouwen krijgen in jouw bedrijf.

Tip 2 – Werk hard voor je doel

Het oprichten van een eigen bedrijf is moeilijker dan welke andere baan dan ook. Succesvolle ondernemers moeten goed presteren binnen heel veel verschillende functies binnen hun eigen bedrijf. Sales, marketing, finance, operations en human resources. Het is voor een ondernemer belangrijk om verstand te hebben van al deze afdelingen. Om een onderneming vanaf de grond op te bouwen is daarnaast een hoop creativiteit, doorzettingsvermogen en leergierigheid nodig. uiteraard kan je er ook voor kiezen de randtaken uit te besteden. Ons bedrijf is erop gericht om jou te ontzorgen met diensten als een service kantoor, virtueel kantoor, flexwerkkantoren, maar ook telefoonbeantwoording en postverwerking.

Tip 3 – Ontwerp je eigen leven

Jij bent de vormgever van jouw eigen leven. Als je van mening bent dat bepaalde delen van jouw leven niet goed bij je passen, pas deze dan aan. Zie je carrière als een hoop klei en zie jezelf als de pottenbakker achter de draaischijf. Hoe wil je dat je volgende meesterwerk er uit gaat zien? Stop niet tot je het plaatje in je hoofd voor je ziet.

Tip 4 – Luister goed naar je klanten

Luister echt goed naar je klanten en probeer te voelen wat zij voelen. Mensen zijn zo gefocust op het overbrengen van hun eigen bootschap dat ze vergeten te luisteren naar de oorzaak van deze bootschap. Besteed 80% van je tijd aan luisteren, 10% aan verduidelijken en de overige 10% aan het bedenken van gepaste reacties.

Tip 5 – Leer in groepsverband

De meeste ondernemers zijn geneigd om alleen te leren. Ze lezen een boek of gaan alleen naar conferenties en lezingen. Goede ondernemers leren echter met de hulp van een mentor. Een coach kan je perspectieven bieden waar je zelf niet over beschikt. De beste ondernemers leren binnen een groep. Uit een oud gezegde blijkt dat waar veel adviseurs zijn, ook veel succes te vinden is.

Tip 6 – Focus je op de dingen die je gelukkig maken

Wees meedogenloos als het aankomt op de dingen die je gelukkig maken. De wereld om ons heen beïnvloed ons. Dat zorgt er soms voor dat we onze eigen verlangens weg stoppen om anderen een plezier te doen. Zodra je door krijgt dat je juist focus moet leggen op deze verlangens, zul je merken dat je wereld drastisch zal veranderen.

Tip 7 – Ga voor de lange termijn

Het is makkelijk om verstrikt te raken in de problemen waar je bij een eigen bedrijf dagelijks tegenaan loopt. Je MOET echter eens per week de tijd nemen om alles wat je aan het doen bent goed vast te leggen. Dit is namelijk essentieel voor de gezondheid van jouw bedrijf. Kijk naar marketing, bijscholing, de ontwikkeling van je werknemers, maatschappelijke betrokkenheid en kapitaalontwikkeling. In de toekomst zal je veel baad hebben bij deze wekelijkse inspanningen.

Tip 8 – Leg focus op overwinningen

Het klinkt misschien als een cliché, maar bij het starten van een nieuw bedrijf moet je er gewoon voor gaan. Richt je niet op de angst dat het misschien niet gaat lukken. Geef jezelf een houding waarbinnen je alles ziet als een experiment en falen geen optie is. Uiteindelijk zal je hier van leren en groeien. Leg focus op de overwinningen die je maakt en je zult zien dat de weg naar succes steeds korter wordt.

Tip 9 – Netwerk met ervaren bedrijfseigenaren

Grijp iedere kans om te netwerken en te leren van mensen met meer ervaring. Laat je daarnaast door sommige van hen coachen en begeleiden. Stel jezelf daarnaast bloot aan bepaalde bijeenkomsten, vergaderingen en strategische plansessies. Je zult hier veel van leren.

Hoe kan ik je helpen?

Ik ben een ondernemer pur sang, al zeg ik het zelf. Recentelijk heb ik mijn verhaal voor jou uitgewerkt. Wanneer je dit verhaal kent weet je ook dat ik de slagen van de zweep ken. Ik haal mijn energie en voldoening uit het helpen van (startende) ondernemers met het vormgeven van hun onderneming. Ik heb een aantal pijlers waarin ik je kan voorzien, maar ik werk ook met alle plezier een maatwerk oplossing uit voor jouw uitdaging. Neem vooral contact met mij op als je graag een keer wilt sparren!

 

Submit your comment

Post Comment